Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Robotok a fedélzeten!

2023. január 30. és február 3. között a Somogyi-könyvtár munkatársai változatos digitális foglalkozásokat tartottak az iskolánkban.

A témahét keretében minden osztályunk részt vett az életkorának megfelelő foglakozásokon. Az alsós diákok LEGO kockák és Ozobotok segítségével építették fel azt a világot, amit a papírszínház története elevenített meg számukra. A gyerekek kipróbálták a ”pizzasütés világát” az Ipad Osmo interaktív tanulást segítő csomagján keresztül, amellyel a gyermekek tudásának széles skálája fejleszthető a modern technológiák és a kiterjesztett valóság segítségével. Miközben játékos formában pizzát sütnek és árulnak, megtanulják az üzleti matematikát, a pénz, a törtek összeadását és kivonását, a fejszámolást, a tervezést, a kritikai gondolkodást, a megfigyelést, a kommunikációs készségeket és a kreatív problémamegoldást is.

A felsősök megismerkedtek az Artec robotok programozásával és építésével. Ez a terület nem volt teljesen ismeretlen számukra, hiszen tanulóink közül sokan járnak az iskolai robotika szakkörökre. Különleges élményt nyújtott a diákok számára, hogy robotok formájában megelevenedtek a magyar népmesék jellegzetes szereplői. A robotika foglalkozások mellett bepillantottak a 3d nyomtatás rejtelmeibe, a tervezéstől kezdve egészen a kinyomtatott tárgyakig.

Digitális témahetünkbe bepillantást nyerhetnek a delmagyar.hu cikkéből is.

A foglalkozásokat tartották: Pajer-Boross Dóra, Vóna Mária, Kovácsné Tordai Anikó, Jenőfi Gábor, Pinjung Márk, Molnár Dániel.

Köszönjük munkájukat!