Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Speak UP! angol nyelvi verseny Képek

 

A 2014/2015-ös tanévben is megrendezésre került a tankerületi Speak UP! angol nyelvi versenyünk, immár harmadik alkalommal.

Az idén nem a Vörösmarty-hét programjába illesztettük, hanem a Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdettük meg a szegedi tankerület iskoláiban. A 7–8. évfolyam diákjainak a magyar kultúra egy kiemelkedő alakjából kellett Powerpoint alkalmazásával kiselőadást tartani maximum 5 percben. Nem kis feladat volt ez, igazi kihívás, talán ezért is csak öt tanuló nevezett be. Sajnos ketten lebetegedtek, így három diák mérte össze tudását.

A Zsűriben Szöginé Csiszár Ilona, a Ságvári Gimnázium nyelvtanára és Mészáros István, az Oxford University Press képviselője foglalt helyet, illetve iskolánkból Kocsor Anita végzős tanítványunk volt a diákzsűri.

Sajnos az idén 5–6.-os korosztályban nem volt nevezés, így a mi tanítványunk egyedül szerepelt, és beszélt saját magáról, családjáról, szabadidejéről.

Az első prezentáció Kodály Zoltán munkásságáról szólt, a második József Attila életútját, műveit mutatta be, míg a harmadik Rubik Ernőről és találmányáról szólt.

A versenyzők angol nyelvtudása, beszédkészsége, kiejtése, intonációja, felkészültsége, illetve a Powerpoint használatában való jártassága egyértelműen lenyűgöző volt.

A zsűri legszívesebben három első helyet adott volna, de végül mégiscsak rangsorolta a versenyzők teljesítményét. Így első díjat a Radnóti Gimnázium tanulója, Hunyadi Marcell, második díjat Elek Savanya Balázs kapott, aki a Zrinyi Ilona Általános Iskola tanulója, és harmadik lett Tabatabai Nejad Petra, a Madách utcai Iskola 7.-es tanulója. Újházi Bendegúz, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 5.-es tanulója nagyon szép teljesítménnyel, hatalmas dícsérettel, vetélytárs nélkül zárta a versenyt.

Köszönjük szépen az Oxford Kiadónak a támogatását, illetve iskolánk alapítványának a hozzájárulását, hogy ezen a rendezvényen a nagyszerűen teljesítő tanulókat méltó módon jutalmazhattuk.

Iskolánk szeretne jövőre is Speak UP! versenyt hirdetni, melyre várjuk a tankerület diákjait, akik igazán a legtöbbet akarják kihozni a nyelvtanulásból.

Gratulálunk a szereplőknek, és köszönet a Zsűri munkájáért!

Niemi Mária