Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Új kezdeményezésként idén először rendeztük meg iskolánkban a vöröskeresztes vetélkedőt, melyre december 3-án, kedden délután került sor.

A versenyben a szakkörre járó gyerekek adhattak számot a felkészítő foglalkozásokon megszerzett tudásukról. Az év elejétől induló szakköri órákon iskolánk védőnője Kocsispéterné Szemes Ágnes készítette fel hétről-hétre a jelentkező diákokat a Vöröskereszt legfontosabb célkitűzéseiből, az elsősegély nyújtás alapjaiból. Az ifjú vöröskeresztes tagok közül 20 fő vállalta a megmérettetést! A négy fős csapatok mindegyikében voltak 2.4. és 5. osztályos tanulók is. A verseny előkészítésében és lebonyolításában Tóthné Kőrffy Edina és Ördög Nóra tanárnők segítettek még Ági néninek, aki nagy hozzáértéssel és alapossággal készített elő mindent. Változatos feladatokban bizonyíthattak a gyerekek, melyekről a fényképek is ízelítőt mutatnak.

A Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Szervezete és iskolánk Alapítványa jóvoltából nemcsak az első három helyezett, hanem minden résztvevő kapott apró ajándékot. Hasznos információkkal gazdagodhattak a jelenlévők a jó hangulatú, tartalmas és tanulságos verseny végére. Köszönjük kedves védőnőnk, Ági néni és számítunk Rád hasonlókban a jövőre is!