Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

2017. április 25-től 29-ig fantasztikus öt napot tölthettünk Erdélyben a Határtalanul! pályázat keretében.

Nagyszalontán Arany János, Nagyváradon Ady Endre nyomdokaiban járhattunk. A Király-hágónál gyönyörködhettünk a lélegzetelállító kilátásban.

Másnap a kolozsvári szálláshelyünk látnivalóit csodálhattuk meg. A Tordai-hasadéknál egy kis hegymászásra is sort kerítettünk, majd következett Marosvásárhely és Szovátafürdő.

Harmadik nap lementünk a parajdi sóbányába. Pongrác-tetőn 1256 méteren hógolyózni is tudtunk. A Gyilkos-tó és a Békás-szoros látványa mindenkit ámulatba ejtett. Szovátai szálláshelyünk nem túl messze volt a Medve-tótól.

Korondon mindenkinek lehetősége volt a helyi fazekasoktól vásárolni. Szejkefürdőn a „legnagyobb székely”, Orbán Balázs síremlékét és a Székelykapu Múzeumot csodálhattuk meg. Farkaslaka, majd Fehéregyháza következett, ahol Petőfi Sándorról emlékeztünk meg. Segesvár varázslatos utcácskái, a Drakula- ház megtekintése és a Diáklépcső megmászása után érkeztünk Algyógyra, utolsó szálláshelyünkre.

Hazautazásunk napján Vajdahunyad várát barangoltuk be, majd Máriaradnán megtekinthettük a 250 éve felszentelt kegytemplomot. Végső állomásunk az Aradon kivégzett 13 tábornok emlékműve volt. Élményekkel telve érkeztünk haza.

Hálásan köszönjük a Határtalanul! pályázatnak, a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolának, szüleinknek, pedagógusainknak, Gáspár Andreának, Hegyközi Tamásnak, Nemes Dánielnek és Gregusné Juhász Eleonórának, valamint sofőrünknek, Enyingi Zoltánnak, hogy láthattunk ezeket a meseszép tájakat.

Határtalanul! program
Első nap
Második nap
Harmadik nap
Negyedik nap
Ötödik nap

 

Fénykép
Fénykép