Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

2016. november 14–18. között tartottuk meg a Vörösmarty-hetek rendezvénysorozaton belül az Angol nyelvi hetet, ahová szeretettel vártuk az angol nyelv iránt érdeklődő alsós és felsős tanulókat egyaránt.

Hétfőtől péntekig színes programokkal, játékos feladatokkal és vetélkedőkkel kedveskedtünk a jelentkezőknek. Volt itt „angol teadélután” muffinnal, filmvetítés, szépkiejtési verseny, activity és keresztrejtvény. Akinek kedve volt, részt vehetett egy igazi német fordítási versenyen, de akár még saját verset is költhetett a megadott angol nyelvi szavak segítségével. Who knows more about the UK culture, azaz Ki tud többet az Egyesült Királyság kultúrájáról címmel vetélkedőt szerveztünk felsősöknek, ahol a bemutatott kis videók után, a gyerekeknek tesztkérdésekre kellett válaszolniuk.

Táncdélutánt szerveztük az AFS-es cserediákok bevonásával, akik nagyon szívesen tettek eleget a felkérésünknek. A 4/B osztály egy kis ízelítőt mutatott be a sajátos magyar néptánc kultúránkból, cserébe mi is ráhangolódhattunk az olasz, thaiföldi, japán, argentin, indonéz és mexikói tánclépésekre. Mindenki önfeledten táncolt, és szórakozott. Nagyon nagy sikere volt ennek a találkozónak, jövőre szeretnénk folytatni a kezdeményezést.

 

A negyedikesek vetélkedője

Iskolánkban először rendeztük meg az Angol nyelvi hét keretében a 4. osztályosok Angol nyelvi vetélkedőjét. 2016. november 14-én, hétfőn délután hét vegyes csapat, 4.a és 4.b osztályos tanulók versengtek egymással, Kissné Mészáros Edina tanítónő vezetésével. A feladatok között volt puzzle, nyelvtan, fordítás, szókeresés, keresztrejtvény és betűzés is.

Az I. fordulót pénteken, november 18-án követte a II. forduló Kurucsainé Pécsi Hajnalka tanítónő koordinálásával. A meseolvasás, versmondás és az activity feladatai után a következő vegyes csapatok győzedelmeskedtek.

  • I. helyezést ért el a Star Wars csapata (Hegyes Máté, Kocsor Péter, Balaj Vivien),
  • II. helyezett lett a Mignons csapata (Hódi Szabolcs, Pál Patrik, Simon Péter) és
  • III. helyezést ért el a Black Snakes csapata (Ördög Melinda, Fébert Marcell, Kiss Marcell).

Gratulálunk nekik!

 

Erdei Ágnes, Nemes Dániel, Kissné Mészáros Edina, Kurucsiné Pécsi Hajnalka,
Szécsi Szilvia
munkaközösség-vezető

 

Képek