Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Kerek egy esztendő

A Vörösmarty mint örökös ökoiskola mindig igyekszik olyan programokkal motiválni a gyerekeket, amelyek ösztönzik őket környezetük megóvására, az egészséges életmódra, mindezt úgy, hogy felismerjék: tenni a jövőnkért úgy is lehet, hogy közben jól érezzük magunkat.

 

Ennek a gondolatnak a jegyében született meg iskolánk legújabb, egész tanéven átívelő programsorozata, a KEREK EGY ESZTENDŐ. Ahogyan azt a cím is sejteti, a rendezvényeken a kerekeké lesz a főszerep. Szeretnénk, ha diákjaink minél többször használnák az olyan környezetkímélő guruló járműveiket, mint a bicikli, roller, görkori vagy gördeszka, ezért igyekszünk az iskolában is nagyobb teret adni ezeknek a közlekedési eszközöknek.

A programsorozat célja a „zöld járművek” népszerűsítése mellet, hogy a gyerekek elsajátítsák a KRESZ alapjait, elmélyítsék a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteiket.

Diákjainkon kívül szeretnénk mozgásba hozni a szülőket, családtagokat is, hiszen nincs is felszabadítóbb érzés, mint amikor egy egész közösség együtt teker a szabadban. Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy kicsit jobban megismerjük egymást, új oldalát fedezzük fel saját családtagjainknak, vagy épp önmagunknak.

A programsorozat első, „KÜLÖNBEN BEGURULUNK” című eseményét szeptember 27-én szervezi meg intézményünk az autómentes világnaphoz kapcsolódóan. Diákjainkat arra ösztönözzük, ha tehetik, aznap autó helyett tekerjenek be vagy saját lábukon guruljanak be az iskolába, cserébe sok-sok játék és meglepetés várja őket.

Bízunk abban, hogy a KEREK EGY ESZTENDŐ eléri célját, és a Vörösmarty közössége ezáltal is zöldebbé és kerekebbé válhat.