Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Ökohírek 2016. december és 2017. február között.

STIPI-STOP-SPORT sportágpróbáló ovisoknak Képek

Az elmúlt év sikerét követően a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 2016. december 1-jén nagyszabású sportágpróbáló rendezvény zajlott. A gyerekek 16 órától vehették birtokukba a tornatermeket, az aulát, az előteret, a különböző sportágak helyszíneit az edzők közreműködésével.

Tíz sportág rejtelmeibe tekinthettek bele a jelenlévő óvodások, valamint iskolánk 1–2. osztályos tanulói.

A lelkesedéstől kipirult arcok bizonyították a jó hangulatot. A mozogni vágyok kipróbálhatták ügyességüket, bátorságukat, valamint tehetségüket a Wado-ryu karate, a kerékpár, a búvárúszás, a kézilabda, a kajak, a fitnesz, a kick-box, a kötélugrás és a sí sportágakban.

Kellemes élményekkel fejeződött be ez a sportdélután, aminek bizonyítéka volt, hogy a 16:30-as „zárórát” nehezen tudtuk betartani.

 

Karácsonyi Bazár Képek

2016. december 16-án pénteken du. 2–4 óráig az iskola aulájában került megrendezésre a Bazár, a szülők bevonásával. Sok szép, házi készítésű, igényes portékával is gazdagodhatott, aki ide ellátogatott.

PontVelem

A PontVelem nyolc hetes elemgyűjtő akciójába is bekapcsolódtunk. Nemes Dániel lett az új kapcsolattartónk és az 5.a osztályt regisztrálta a versenybe.

 

Madáretetők Képek

Az 1. b osztályos tanulók által behozott madáretetők is kikerültek. A 2.b és 6.a osztály tanulói pedig feltöltötték eleséggel, hogy mire a nagy hideg megérkezik, legyen a madaraknak élelem.

Téli sportok napja

Február 16-án a korcsolyapályára vitte néhány kollégánk a diákokat, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által szervezett Téli sportok napja elnevezésű rendezvényre. Az eseményre több mint 500 fő látogatott el, köztük 12 általános iskola.

 

Kerékpáros közlekedési ismertetek Képek

Február 28-án vette kezdetét az a négy alkalomból álló előadássorozat, melyet a 4. évfolyamnak szerveztünk a kerékpáros közlekedési ismertetek felelevenítésére és elmélyítésére.

Az első előadáson a kerékpár részeit és szabályos felszerelését vették át Mucsinné Szabolcski Ágnes rendőr századossal, az iskola rendőre program koordinátorával.

A második előadásra március 2-án, a harmadikra március 9-én került sor. Ezeken a napokon a közlekedési táblákat és a rendőri karjelzéseket elevenítették fel a rendőrség munkatársai a tanulókkal. Mucsinné Szabolcski Ágnes rendőr százados egy vendégelőadót is hívott a 3. foglalkozásra Tallér Szandra személyében.

Az utolsó előadásra április 6-án kerül sor.