Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Erasmus+ DAYS 2023

A nemzetközi Erasmus Napok keretében együtt ünnepeljük az Erasmus+ programot.

A hagyományosan háromnapos programsorozat idén egész hetesre bővült, így 2023. október 9–13. között zajlott, ahol minden projektmegvalósító szervezet megmutathatta magát különféle események szervezésével. A program iránt érdeklődők pedig ellátogathattak, vagy online csatlakozhattak a színes programokhoz.

Iskolánk jó kapcsolatot ápol a Szegedi Tankerületi Központ akkreditált és rövid futamidejű projekteket megvalósító intézményeivel, így közös rendezvényen is részt tudtunk venni.

A Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola rendezésében kerekasztal-beszélgetésen, projektbemutatókon, beszámolókon vettünk részt a Deák Ferenc Gimnázium, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, valamint a Tisza-parti Általános Iskola közreműködésével.

Saját intézményünkön belül 2023. október 11–13. között ünnepeltünk: bemutatókat és workshopokat tartottunk. A JÁTÉK mint fő szervező elv jelentette a központi témát, hiszen a rövidtávú pályázatunk a játékosítás köré épül. Munkatársaink prezentációkon keresztül mutatták be tapasztalataikat az adott képzésekről: tehetséggondozást segítő programokról, projektekről; szabadtéri és mozgással egybekötött tanításról; művészetterápiáról; digitális történetmesélésről; IKT-t támogató tanfolyamról; nyelvtanfolyamokról és kulturális beszámolóval is készültek. Az Erasmus napok alatt zeneileg is az általunk látogatott nemzetekre hangolódtunk: iskolarádiónkban felcsendültek horvát, izlandi, máltai, spanyol, olasz, ír és görög dallamok.

A tanult jó gyakorlatok beépítése folyamatos, nyílt órákat hirdetünk meg és workshopokat tartunk. Reméljük, tanítványaink is annyit profitálnak majd kezdeményezéseinkből, amennyire lelkesen játszunk mi is EGYÜTT!