Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Biztonságban a digitális világban is!

„Ha elmondom elfelejted, ha megmutatom emlékezni fogsz rá, ha részt veszel benne, akkor megérted!” – hangzott el többször is ez a mondat azon a 30 órás továbbképzésen, amelyen iskolánk pedagógusai vettek részt augusztus utolsó hetében.

A KÖSZIKE projekt vállalásaként valósult meg a pedagógusok szemléletformálását célzó szakmai program, amelynek során interaktív előadások hangzottak el különböző bűnmegelőzési témákról, szituációs játékok segítségével tapasztaltuk meg az életből merített helyzetek nehézségeit, valamint azokat a döntési dilemmákat, amelyekkel tanítványaink szembesülhetnek mindennapjaikban.

Világossá vált számunkra, hogy valójában milyen veszélyek leselkednek gyermekeinkre az online világban, és miként reagáljunk, ha tudomásunkra jut, hogy egy kiskorú internetes zaklatás célpontjává válik. Mivel a program célja a prevenció volt, az előadók praktikus ismeretetekkel látták el a résztvevőket arra vonatkozóan, hogy hogyan teremthető meg, és miként tartható fenn az internetbiztonság. A továbbképzés során megismert élménypedagógiai elemek hamarosan visszaköszönnek a tanítási órákon, bízva abban, hogy segítségükkel megakadályozzuk tanítványaink áldozattá vagy elkövetővé válását.

Köszönjük Iványiné Szabó Andrea vezetőtrénernek és Topa Zoltán őrnagy úrnak a színvonalas képzés ismereteinek élményszintű átadását és koordinálását.

Köszönjük, KÖSZIKE!

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.